Новий чай у нашій колекції

Автор Тайстра Зілля Опубліковано 14.03.2017 в Новини ресторанів
фото Новий чай у нашій колекції

Перший чай з наших новинок - Срібні Голки! Це ціла філософія смаку, він відкривається після другого заварювання і тішить істинним смаком чаю. Чай для творчості, роздумів, медитації і рівноваги! Знайомтеся! 
Срібні Голки - Байхао Іньчжень – можно дослівно перекласти з китайської мови як «срібні голки з білим ворсом». Й направду, якщо придивитися до цього чаю, то його листки виглядають як голки, і вони дійсно вкриті білим ворсом. Байхао Іньчжень вважатся найвишуканішим, найніжнішим, тонким білим чаєм. Історично це був чай китайської еліти. Дозволити собі його могли далеко не всі. На виготовлення цього чаю йде лише верхня брунька. Без листочків. Та сама брунька, що вкрита ніжним білим ворсом – тисячами дрібних ворсинок. Цей чай виготовляється лише з одних таких бруньок. Саме тому він так виглядає. І саме тому він неймовірно важкий у виробництві. 
З десяти кілограмів чайної сировини, яка вручну знімаєтся з плантації, можна отримати лише 0.5 кілограма чайних бруньок. Из 0.5 кілограма сирих чайних бруньок виходить лише 100 грам чаю Байхао Іньчжень. Тільки уявіть! 
Білі чаї (і особливо Байхао Іньчжень) – це вищий пілотаж. Цей чай неймовірно тонкий. Він абсолютно прозорий за кольором. У нього ледве вловимий аромат. І трішки солодкуватий післясмак. Ідея білих чаїв в тому, щоб донести до людини всю повноту смаків та ароматів чаю, не піддаючи механічній обробці сам чайний лист. Білі чаї не обробляють. Зовсім. Їх не зкручують, не смажать, не мнуть. Чайні бруньки Байхао Іньчжень збирають з кущів і висушують під відткритим небом. Все. Через декілька днів такий чай можна заварювати і пити. Саме тому білі чаї зберігають в собі максимум корисних якостей. Всі вітаміни, мінерали, елементи – все це залишаєтся всередині. По цій же причині білі чаї вважаются найбільш оманливими. Прозорі та легкі на вигляд, вони несуть у собі такий потужний заряд! Будьте готові. Це легкий, ніжний, неперевершений чай, який так непросто зрозуміти, але який так чудово піднімає настрій. 
Байхао Іньчжень – це хвоя, береза, трави, грози, сухе сіно, легка гірчинка, солодкі яблука, тумани і дуже багато яскравого сонця!