фото Шановне панство!

                                                                              Шановне панство!

Березень 2014 року буде багатим на події у Рівненському облмуздрамтеатрі.

Насамперед, на 9 березня запланована прем’єра за творами Тараса Григоровича Шевченка, до 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря. Поетична містерія «Та не однаково мені…» - це авторська робота народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Володмира Петріва. Постановка поєднає у собі поезію, пластику і пісню. Кожен з цих компонентів відіграватиме особливу роль у цілісності композиції.

Над музичною складовою вистави зараз працює головний деригент театру з.а. України Зіновій Крет, а також відомий у Рівному хормейстр Галина Івченко. Тому творці вистави обіцяють якісне хорове звучання у живому супроводі оркестру. Пластика у виставі - це завдання Станіслава Лозовського, саме він займається постановкою з акторами і артистами балету. У виставі задіяний практично увесь творчий склад театру: артисти драми, балету та оркестру. Режисер Володимир Петрів стверджує, що головних і другорядних ролей у цій виставі немає, адже усі 60 учасників є рівноцінними творцями і виконавцями. Від імені Тараса Шевченка читатиме Сергій Бондарук.

Також до шевченківської річниці у театрі відкриється фотовиставка Анатолія Мізерного «Свою Україну любіть…». Вона стане підсумком багаторічних фотомандрів шляхами Тараса Шевченка.

До Міжнародного дня театру, який святкують 27 березня, у Рівненському облмуздрамтеатрі приурочать ще одну прем’єру, мелодраму заслуженого діяча мистецтв Ігоря Афанасьєва «Самотня леді». Драматург виступить і у ролі режисера на рівненській сцені. Окрім народної артистки України Ніни Ніколаєвої ролі у виставі виконають Станіслав Лозовський та Юлія Крет. Художник-постановник вистави – Алла Локтіонова. Прем’єра відбудеться напередодні професійного свята театралів - 26 березня.

Отож, зичу Вам вдалого завершення зими,
яскравого початку весни та березня у театрі, з повагою, завліт Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець