У РІвному пройшов Чемпіонат України з Го серед юнаків та дівчат до 12 років

фото У РІвному пройшов Чемпіонат України з Го  серед юнаків та дівчат до 12 років

Чемпіонат України з Го

серед юнаків та дівчат до 12 років прийшов в Рівному

Чемпіонат України з Го серед юнаків та дівчат до 12 років пройшов в Рівному 21-22 лютого 2015 року. Змагання проходили в приміщенні Ресурсного центру Школи інтелектуальних ігор Рівненського міського Палацу дітей та молоді. За гобанами (дошками для гри в Го) боролись за лідерство учні двох лідируючих в Україні шкіл Го: Школи інтелектуальних ігор Рівненського міського Палацу дітей та молоді та ДЮСШ Київського палацу дітей та юнацтва. Всього в чемпіонаті приймали участь двадцять два юні спортсмени.

За результатам  напруженої боротьби перше місце, в деякій мірі очікувано, виборов лідер за рейтингом в цих змаганнях киянин Георгій Шередеко, так як він був самим старшим і найдосвідченішим учасником чемпіонату. А ось за друге й третє місця розгорнулась дуже напружена й драматична боротьба. Претендент на друге місце Віталій Пелех не зумів справитись з хвилюванням і належним чином налаштуватись на боротьбу, що привело його до програшів навіть деяким явно слабшим за нього суперникам. В той же час, між рівнянами Ілоною Реділою, Назаром Бережняком і Поліною Крушельницькою розгорілась справжня баталія. Першими у відрив пішли дівчата. В четвертому турі Ілона виграла у Назара, а Поліна - у Віталія Пелеха. Перемога Ілони над Поліною у п’ятому турі остаточно визначила володаря другого місця. На початок останнього туру Поліна уже, практично виборола собі третє місце. Але Назар вирішив оспорити її претензії на призове місце. У фінальному шостому турі Назар і Поліна зустрілись у двобої. Їхня партія тривала найдовше за всі інші партії чемпіонату. Назар боровся, як кажуть, «як лев» і зумів все-таки вибороти перемогу. Але програш в п’ятому турі слабшому за нього супернику  вплинув на його коефіцієнти і, таким чином, Поліна здобула третє місце. Вона виборола однакову кількість виграшів з Назаром, але отримала кращі коефіцієнти за рахунок того, що програла лише сильнішим суперникам. Призери чемпіонату отримали дипломи й медалі Української Федерації Го та призи від батьківського комітету Школи інтелектуальних ігор Рівненського міського Палацу дітей та молоді.

За результатам чемпіонату призери змагань виконали нормативи третього (дорослого) спортивного розряду. Киянка Богатиренко Єлизавета виконала нормативи 1-го юнацького спортивного розряду, а кияни Приходько Іван, Вєсіч Софія, Гресько Данило та рівнянка Вихристюк Олександра виконали нормативи третього юнацького спортивного розряду.

Змагання проводилось за модифікованою швейцарською системою (система МакМагон) в шість турів. Тому, крім основних призерів, проводилось нагородження сертифікатами Української Федерації Го учасників, які здобули по 4, 5 та 6 виграшів.

Сертифікат за 6 виграних партій отримав лише чемпіон Георгій Шередеко (Рівне). Сертифікат за 5 виграних партій отримала також лише срібна призерка чемпіонату Ілона Реділа (Рівне). А сертифікати за 4 виграні партії отримали кияни Приходько Іван, Вєсіч Софія, Гресько Данило та рівняни Кавун Андрій і Дорош Віталій.

З результатами змагань більш детально можна ознайомитись на форумі УФГо:

 http://forum.ufgo.org/viewtopic.php?f=6&t=22570

Турнірна таблиця в Європейській базі даних:

http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T150221C

Фото можна переглянути в фотоальбомах:

https://plus.google.com/photos/102950567190800990539/albums/6118228470336788497

https://plus.google.com/photos/102950567190800990539/albums/6118731549011036961

24  лютого  2015 року.

Віце-президент Української федерації Го,

керівник Школи інтелектуальних ігор

Рівненського міського Палацу дітей та молоді, 

суддя міжнародної категорії з Го

Качановський Володимир Олександрович