“URBAN CREATIVITY LAB” СТАРТУЄ В РІВНОМУ В ЖОВТНІ!

Автор Події міста Опубліковано 26.09.2016 в Новини міста
фото “URBAN CREATIVITY LAB” СТАРТУЄ В РІВНОМУ В ЖОВТНІ!

 

Інноваційний освітній проект “Urban Creativity Labстартує в жовтні 2016 року в Рівному. З 1 по 30 жовтня до міста з лекціями та практичними заняттями завітають архітектори та урбаністи, формації, що працюють з 3D технологіями для збереження культурної, мистецької та історичної спадщини, та арт-директори культурних проектів та ініціатив з Києва та Одеси.


 

Заходи від “Urban Creativity Lab” зможуть відвідати як спеціалісти сфер урбаністики, архітектури та культури, так і всі рівняни, зацікавлені у прикладному вивченні кращих практик культурного менеджменту, міського активізму, планування та дизайну міського простору, використання цифрових технологій у збереженні культурної спадщини тощо.


Вхід на всі заходи – вільний, за попередньою реєстрацією.

Деталі проекту та вся необхідна інформація на сторінці https://www.facebook.com/spilnorivne/


*Проект створено за підтримки Ґете-Інституту в Україні у рамках програми «Культурно-освітня академія». Ініціаторами проекту стали Антон Шинкарук, засновник рівненського електронного урбан-журналу Спільно!Рівне та Олена Шульга, арт-директор міжнародного джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation”, випускники програми «Культурно-освітня академія».


Отже, розкриваємо Вам всі таємниці – коли, що, куди і на котру :


1 жовтня 2016 року, 10-00 по 16-00

Урбан-кав'ярня: дослідження вулиць міста та залучення мешканців


 

Якщо Вам цікаво познайомитися з методами дослідження міста, переосмислити значення людей в ньому та дослідити вулицю Петлюри як публічний простір, 1 жовтня о 10-00 приходьте до знаку “Я люблю Рівне”, що біля ТЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА». Саме там стартуватиме “Урбан-кав'ярня”


 

Разом з архітекторами та місцевими спеціалістами з урбаністики Ви зможете дослідити вулицю Петлюри, провести спостереження та опитування мешканців, виміряти відповідність стандартам, оцінити дизайн та зафіксувати недоліки елементів вулиці як публічного простору,


Після проведення оцінки в «Кав’ярні на Петлюри» відбудеться практична зустріч – обговорення, на якій учасники зможуть підсумувати, що не так на вулиці Петлюри, як зробити вулицю краще своїми силами, які ресурси потрібні та які проекти можливі.



 

Для участі в “Урбан-кав’ярні” реєструйтеся за посиланням https://goo.gl/forms/exOoSJSPvWd38Vqo2


8 жовтня 2016 року

Лекція " URBAN Universities: для чого вчитись урбаністиці і хто може навчити?"

Практичне заняття "Картування щасливих та небезпечних публічних просторів міста"

Лектор: Роман Помазан, інноваційний архітектор, урбаніст, м. Київ


Глибше зрозуміти важливість дослідження вулиць міста та відповісти на запитання “ Чому міста стали важливими? Чому їх потрібно вивчати, досліджувати та перевіряти?” Ви зможете на лекції інноваційного архітектора, урбаніста та активіста культури Романа Помазана, м. Київ, що відбудеться 8 жовтня 2016 року о 10 годині в приміщенні НУВГП.


На "URBAN Universities: для чого вчитись урбаністиці?" Ви почуєте про урбаністику, як спосіб життя мешканців міста, що з появою мобільного зв’язку, Інтернету, транспорту стало справжнім технологічним проектом. Саме тому і з’являється потреба у безпеці, простоті розуміння, поінформованості, впорядкуванні і турботі про місто, залученні мешканців до вирішення спільних проблем. 

Попередньо пропонуємо переглянути документальне урбаністичне дослідження Контрактової площі, від проекту «Urban Reflections/ Урбан Рефлексії», де Роман Помазан є автором ідеї, режисером та продюсером https://www.youtube.com/watch?v=qCmnqc4vMWI


 

На практичному кейсі "Картування щасливих та небезпечних публічних просторів міста" Ви будете досліджувати карту Рівного, дізнаватися, які спогади лишають рівняни про місто, визначати його емоційний портрет, та створювати карту щасливих маршрутів та нових емоцій.


Для чого це робити, дивіться в виступі науковця Даніеля Кверча, що говорить про "щасливі карти", які враховують не лише потрібний вам маршрут, а й те, які емоції ви хочете пережити на своєму шляху - https://www.ted.com/talks/daniele_quercia_happy_maps?language=uk


21-22 жовтня 2016 року

Лекція та практичні заняття "Цифрове збереження культурної спадщини міста"

Лектор: ГО “Pixelated Realitiеs” м. Одеса


 

21-22 жовтня 2016 року ГО “Pixelated Realitiеs” з м. Одеса вчитиме використанню цифрових методів для збереження культурної спадщини та ревіталізації громадського простору.

Спеціалізація хлопців: 3д сканування методом фотограмметрії, створення ігрових просторів, віртуальна реальність. Подібні ініціативи існують в Великобританії та Новій Зеландії.

Серед останніх проектів ГО – прогулянка по відсканованим археологічним розкопкам під Поштовою Площею для "Центру археології Києва при Інституті археології НАН України" і "Управління музейної справи та культурних цінностей Мінкультури".

На розкопах були відкриті унікальні знахідки княжої доби та залишки прибережного міського кварталу середньовічного Києва 11 – 18 століття. Детальніше про проект можна дізнатися з відео https://www.youtube.com/watch?v=0j5dBaBDmMc

Також разом з Pixelated Realitiеs Ви будете створювати 3D модель будівлі або іншого об’єкту культури в Рівному. Найактивніші учасники отримають в подарунок кардборди - окуляри для перегляду віртуальних екскурсій.


 

29-30 жовтня 2016 року

Лекція та практичні заняття "Інструменти івент-маркетингу. Розвиток культурних проектів"

Лектори: Ольга Сафіна, арт-директор ВДНГ та Дарья Кольцова, художник, куратор візуальної частини мистецького фестивалю Gogolfest, м. Київ.


 

Даний кейс буде актуальним для фестивальних команд, театрів, літературних проектів, менеджерів культурних ініціатив та представників креативного бізнесу, яким потрібні знання в PR-стратегії, івент-маркетингу культурних проектів тощо.


 

Запрошені експерти:


Ольга Сафіна, арт-директор національного виставкового центру ВДНГ, який нещодавно став площадкою таких фестивалей, як Atlas Weekend, Gogolfest та інших мистецьких подій. В резюме Ольги - кураторство таких популярних місць Києва, як креативний простір «Часопис» та публічний мультимедійний простір “Fedoriv Hub”. Ольга вважається одним з кращих фахівців країни з організації заходів.


 

Познайомитися з Ольгою Сафіною: http://bzh.life/posts/ludi-safina


 

Дарья Кольцова, художниця, перфомер, куратор візуальної частини мистецького фестивалю “Gogolfest”, куратор виставки українських художників «Декомпресія», присвяченої темі Майдану, що проходила в рамках першого фестивалю української сучасної культури “Ukraine Scene Libre” в Парижі, Франція, засновниця культурної платформи DRUKARNYA в ІваноФранківську.


 

Дізнатися про фестиваль “Ukraine Scene Libre”:

http://vogue.ua/article/culture/blog-tatyany-solovejj-skvoz-dym5861.html


 

29 жовтня відбудеться теоретична лекція для всіх зацікавлених в тематиці, а 30 жовтня – практичний майстер клас для 30 учасників, що зареєструються попередньо.


 


 

Олена Шульга

Координатор проекту "Urban Creativity Lab"
+38 067 363 34 18
artjazzmarketing@gmail.com