Джемм
Гуляючи у парку "Молоді" чи на площі Короленка, ви маєте можливість нагодувати діток домашніми стравами.
Для найменших - курячий супчик, картопляне пюре з паровими котлетками, сирнички. оладки.
Для діток, які полюбляють дорослу іжу, це - бутербродики, шашличок з курки, спагетті під вершковим соусом, картопля-фрі з домашнім соусом, фруктовий салатик.
Наші страви відрізняються оригінальністю подачі. На своїх тарілочках дітки зможуть знайти смачних бедриків, мишок, павучків, смайлики.
Нехай смакує!!!
Та що ж це за диво таке - фалафель ?
Фалафель - це традиційне блюдо арабської кухні, яке являє собою обсмажені у фритюрі невеликі за розміром кульки, приготовлені з подрібнених бобів нуту, з додаванням кінзи, ароматних приправ та свіжих овочів. Фалафель містить вкрай корисні для здоров’я людини речовини — ті самі білки і мінерали, які значно знижують вірогідність ракових і серцевих захворювань, а також сповільнюють процеси старіння шкіри.
Ізраїльтяни настільки люблять фалафель, що це блюдо вважається справжнім символом країни та давньої нації. Спробуйте!!!
Єдиний в місті заклад, що пропонує страви іудейської кухні!
Хумус - хумус готують із відвареного нуту(бобові), який товчуть вручну або перемелюють блендером із додаванням оливкової олії, соку лимона і сезамової пасти (тахині). Приправи, зокрема часник, сіль, петрушка, цибуля, мелений кумін (зіра), перець чилі можна додавати за смаком.
Користь хумуса обумовлена його складом, а саме унікальним поєднанням його інгредієнтів. Крім того, в цій пасті зовсім немає холестерину. За складом білка горох нут дуже близький до тваринних білків з великим вмістом ненасичених жирних кислот, вітамінів і клітковини.
Паста хумус дуже поживна, нею легко насититися, але при цьому це блюдо вважається виключно здоровою їжею. Особливо актуальна користь хумуса для вегетаріанців, оскільки у ньому міститься багато рослинного білка і заліза, що сприяє підтримці необхідного балансу речовин в організмі.
З хумуса рекомендують починати будь-яку трапезу, адже так можна легко уникнути переїдання - велика кількість клітковини досить швидко дарує відчуття ситості. Спробуйте!!!
Шпинат – надзвичайно корисна рослина, багата на різні мінеральні солі, калій, кальцій, магній, залізо, селен, вітаміни А і С, які не руйнуються при варінні, а також на вітаміни групи В. Шпинат може похизуватися й великим вмістом білку. До того ж, він дуже корисний для вагітних та дітей. Для крем-супу зі шпинату найкраще брати молоді темно-зелені листочки, які нададуть страві гарного смарагдового кольору та ніжного смаку. А у поєднанні зі шматочками трішки обжареної сьомги ця страва має неперевершений смак.
Сезонна новинка кафе-бар-клубу «Джемм» - гарбузовий чізкейк. Це просто суперкорисний десерт без цукру на основі сиру, гарбузи, кураги та апельсинового фрешу. Гарбузовий чізкейк підкорить як дорослих, так і дітей!
Смакуйте разом з «Джеммом».
Вартість – 17.00/за 100г
Новинка у нашому літньму меню!!!Морозиво зі смаком м'яти з шоколадними крихтами!!! Власного приготування!!! Смакуйте!!!
Гефілте фиш - національне блюдо іудейської кухні. Найчастіше для приготування гефілте фиш використовують коропа. Рецептур приготування гефілте фиш досить багато. Смаки цієї страви можуть значно відрізнятися в залежності від використовуваних інгредієнтів.
Однією з версій пояснення такої популярності страви може бути економічна доцільність. Зокрема заповіді вказують вживати вино і м'ясо під час святкової суботньої трапези. Але сім'ї євреїв у східній Європі в більшості своїй були бідні, а дітей у них було, як правило, багато. З цієї причини щотижня готувати м'ясо вони не могли. А приготування гефілте фиш стало відмінним виходом з положення. Таким чином бідні євреї виконували заповіді і заодно збільшували обсяг страви, використовуючи для фарширування більш дешеву рибу.
Важливим чинником популярності гефілте фиш є, безумовно, релігія. Адже євреям забороняється вживати м'ясо разом з молочними продуктами. Риба не відноситься ні до м'ясних, ні до молочних продуктів, а отже її можна вживати у будь-який день і при будь-яких обставинах.
Користь дорадо полягає не тільки у відмінному смаку цієї риби, але і наявності величезної кількості необхідних для людини вітамінів і мінеральних елементів, які просто незамінні для правильного обміну речовин в організмі. М'ясо дорадо є дієтичним — воно зовсім нежирне, але при цьому багате білком, тому насолоджуватися смачним м'ясом цієї риби можна практично без обмежень.
Дієтологи стверджують, що споживання риби хоча б 2 рази на тиждень допомагає запобігти появі атеросклерозу, зменшити ймовірність інфаркту, нормалізувати рівень холестерину і цукру в крові.
Ми готуємо цю рибку у поєднанні з яблуком та авокадо!!! Результат перевершує всі сподівання!!!
Здається, всі найсмачніші десерти прийшли до нас з прекрасної Італії! Ніжна північно італійська гостя Панакота або Panna Cotta в перекладі "варений крем" по консистенції нагадує желе і доповнюється різними смаками. У нас в меню - кавова панакота!
Морозиво власного виробництва та холодні ягідні сорбети! Кавова панакота та ніжний шоколадний Фондан! Знайомі з дитинства млинчики з різноманітною начинкою та сучасні смачні Панкейки!
Десерти на будь-який смак!
Ніжна телятина з карамелізованим яблучком та смачнющим соусом! Спробуйте!!!